szódabikarbóna

Használd vízkőoldóként a fürdőszobában!

A szódabikarbóna kíméletesen, mégis hatékonyan tisztítja a fürdőszobai felületeket. Tegyél egy kis szódabikarbónát egy nedves szivacsra és súrold végig a kádat, a zuhanyzót, a csempéket és a mosdókagylót. Ezután öblítsd le alaposan, és töröld szárazra a felületeket. Ne felejtsd ki a zuhanyfüggönyt sem. Ha extra tisztítóhatásra van szükséged, keverd össze egy kis sóval és mosogatószerrel is, és minden csillogni fog. A visszatérő csatornaszagok ellen is használhatod, keverj fél csésze szódabikarbónát 1 liter meleg vízhez és öntsd a lefolyókba.

Szagtalaníts a konyhádban!

Ahhoz, hogy a hűtőd vagy éppen a mikród ne csak látszólag legyen tiszta, hanem üde illatú is, a legjobb, ha egy szódabikarbónás-mosogatószeres szivaccsal átdörzsölöd kívül-belül . Használhatod a sütőnél, sőt a mosogatógépbe is átfuttathatsz egy üres programot úgy, hogy kétkanálnyi szódabikarbónát szórsz a mosogatógépe tabletta helyett. Előnye, hogy alaposan tisztít és szagtalanít, úgy, hogy nem hagy maga után semmilyen tisztítószerillatot.
A vágódeszkák, mivel többnyire fából vannak, nehezen tisztíthatóak. Szódabikarbónával átdörzsölve azonban ez a probléma is megoldható.

A foltok ellen is kiváló!

Lehet, hogy nem is gondoltad volna, azonban ez a csodaszer még a zsírfoltokat is eltávolítja. Szórj a foltra egy kis szódabikarbónát, hagyd hatni pár percig, majd szivaccsal dörzsöld át és öblítsd le. Ezt a módszert használhatod ruhákhoz, szőnyegekhez vagy például a kanapédhoz is.
A mosószeredhez hozzáadva növelheted annak hatékonyságát, és a ruháid láthatóan tisztábbak lesznek.

Fényesítsd az ékszereidet!

Már a nagymamáink is szódabikarbónát használtak a kissé elszürkült ezüstökhöz. Habár már rengeteg kiváló ezüsttisztítószer kapható a boltokban, az egyik legjobb még mindig az egyszerű szódabikarbóna. Tegyél egy kicsit a vizes szivacsra, majd alaposan dörzsöld át az ezüstöt. Ezután nincs más dolgod, mint leöblíteni és megszárítani.                       forrás:http://www.life.hu/hazitunder/20110303-hazi-praktikak-szodabikarbonaval.html

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.