szemtorna

Szempanaszok, látásjavítás
Kínában gyerekek milliói végzik mindennap a szem körüli akupresszúrás pontok gyengéd nyomásán és masszírozásán alapuló szemtornát, amely a szem egészségének megőrzésével feleslegessé teheti a szemüvegviselést, sőt különféle szempanaszok és betegségek esetén is jótékony hatású.

szem 

Négy lépésből áll:
1.) A szemzug masszírozása ujjbeggyel 32-szer.
2.) Az orrnyereg könnyű nyomása és masszírozása 32-szer úgy, hogy a mutató- és a hüvelykujjunk közé csippentjük a bőrt az orr felső részén, majd függőleges irányban húzogatjuk az orrcsonton fel-le.
3.) Mindkét orrnyílástól kifelé egy-egy ujjnyira körkörösen és finoman nyomjuk, masszírozzuk az arcbőrt a mutatóujjunkkal 32-szer.
4.) A hüvelykujjainkat a halántékon megtámasztva, behajlítjuk a másik négy ujjunkat. A mutatóujj külső felén így keletkező párnás résszel végigmasszírozzuk a szemöldökcsontot a szemzugtól kifelé 8-szor, majd a hüvelykujjunkat nem elmozdítva, ugyanígy járunk el a szem alatti csontos résznél is 8-szor. Ismételjük meg a mozdulatsort felül is, alul is, összesen tehát 32-szer masszírozzuk végig ezeket a csontokat.

Hőkamerás mérés kimutatta, hogy ezzel az egyszerű módszerrel a szem körüli izmok és szövetek hőmérséklete csaknem 1 °C fokkal emelkedik, ennek következtében pedig jelentősen javul a szem vérellátása, működésének hatékonysága. Ezért a kínai szemmasszázst nemcsak betegeknek érdemes alkalmazniuk, hanem olyan egészséges embereknek is, akiknek a szemét fokozott terhelés éri (például számítógépes munka miatt).

“szemtorna” bejegyzéshez 3 hozzászólás

  1. ez gyorsabb és könnyebb:# Szemtorna

    Nézzen a monitor felé, majd irányítsa tekintetét egy távoli objektumra, például az ablak előtti fára vagy az iroda falán levő képre, és halkan számoljon 30-ig! Ha a szemei elmozdulnának, próbálja tekintetét gyengéden visszairányítani az adott objektumra! Végül pislogjon néhányszor!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.