Hasznos linkek

http://www.gasztrostudio.hu/

http://www.ok.hu/linktar/media,_hirkozles/konyvek/receptek,_szakacskonyvek,_etelek/sutemenyek,_edessegek/tortak/index.html  Slide 13 .O {font-size:149%;} <!–.sld {left:0px !important; width:6.0in !important; height:4.0in !important; font-size:103% !important;} –>

Alfa-glükoronidáz gátlók: akarbóz (Glukobay®),
Mh.: nagyobb adagok után szénhidrát-malabszorpciós tünetek (puffadás, hasmenés), májenzimek emelkedése

“Hasznos linkek” bejegyzéshez 20 hozzászólás

 1. cukorbetegeknek:Diéta
  Egy nagy étkezés helyett, több kisebb:
  50% szénhidrát
  20% fehérje
  30% zsír
  Rostdús ballasztanyagok (lassítják a szénhidrátok felszívódását)
  Alkohol max. 30g, mindig szénhidráttal együtt!

  Fizikai aktivitás

 2. A VEKLA-termékek jellemzői:
  • az energiahatékony passzív-építés egyik anyaga,
  • alkalmazkodik a klímaváltozáshoz,
  • hőtároló és hőcsillapító,
  • kiváló hő- és hangszigetelő,
  • akár 30%-kal alacsonyabb beruházási költség (építési költségmegtakarítás),
  • akár 30%-kal alacsonyabb fenntartási költség (olcsóbb energiaszolgáltatás),
  • unikális építőanyag,
  • környezetbarát zöld-technológia.

 3. Fokhagyma cukorbetegség ellen PDF Nyomtatás E-mail
  2009. február 18. szerda 21:04
  Japán kutatók vizsgálatai szerint a fokhagymában olyan anyag található, amely a cukorbajos egerekben csökkenti a magas vércukorszintet. A sikeres állatkísérletek után cukorbetegek bevonásával tervezik a tudományos munka folytatását. A fokhagyma évezredek óta használatos nemcsak fűszerként, hanem gyógyszeres kezelésre is.

  A korszerű vizsgálati módszerek bizonyították, hogy valóban csökkenti a vérzsírok szintjét, alvadásgátló, és mérsékli a magas vérnyomást is. Ezek a tulajdonságai hasznosak a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében. A természetgyógyászatban rákellenesnek is tartják, feltételezik, hogy májvédő, immunrendszert erősítő, antibiotikus tulajdonsága van, és már régóta megfigyelték kedvező hatását a cukorbetegségre. A japán Szakurai Hiromuro és munkatársai pedig felfedezték, hogy a fokhagymában olyan vegyület található, amely a cukorbetegség mindkét formájában hatékony. Az 1-es típusú, általában gyermekkorban kezdődő cukorbetegség inzulininjekciós kezelést igényel. A gyakoribb, 2-es típusú diabétesz felnőttkorban indul, és legtöbbször tablettákkal egyensúlyban tartható. A japán kutatók feltételezése szerint az új gyógyszer mindkét típusra megoldást kínálhat. A fokhagymában található vegyület összetevője egy fém, a vanádium és az allaxin nevű vegyület. A vanádiumot felfedezésekor eredetileg eritróniumnak nevezték, majd 1831-es „újrafelfedezésekor” kapta nevét Vanadis, a skandináv mítoszok termékenységistennője (ismertebb nevén Freya) után. Az utolsó évtizedben már több tudományos vizsgálat jelezte, hogy a vanádium csökkenti a vércukorszintet, a japán munkacsoport azonban most felfedezte, hogy a fém és a fokhagyma allaxinja összekapcsolódva mindkét cukorbetegség-formában erélyesen csökkenti az emelkedett vércukorértéket.

 4. Málnából, szederből, szamócából egyaránt elkészíthető ’hideg’ szörp.
  A jól megmosott gyümölcsöt összetörjük, a turmixhoz hozzáadunk kilónként egy teáskanál borkősavat és egy kiskanálnyi szalicilt. Az összekevert gyümölcsvelőt két napig állni hagyjuk, majd vászonzsákba töltjük és lecsepegtetjük. Az átszűrt gyümölcsléhez literenként egy-egy kiló cukrot adunk.

  Hozzávalók 1 kg bogyós gyümölcshöz:
  1 teáskanál borkősav
  1 mokkáskanál szalicil
  1 l átszűrt gyümölcsléhez, 1 kg cukor

  Tipp: A nyers eltevéseknél különösen fontos az üvegek, edények sterilizálása, használat előtti kifőzése, légmentes zárása. A célra elsősorban a bádogtetejű, csavaros üvegeket használjuk!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.